İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, 20 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan engellinin akülü tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirdi.

Eskişehir’in İnönü ilçesine bağlı Aşağı Kuzfındık Mahallesi’nde uzun yıllardır yatağa bağımlı olarak yaşayan Melek Gönen’in akülü sandalye hayali, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt tarafından gerçeğe dönüştürüldü. Sandalye tesliminde yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların bire bir, sosyal medyadan ya da yazılı olarak gelen her taleplerini değerlendirdiklerini belirten Başkan Kadir Bozkurt, "Doğuştan ya da çeşitli nedenlerle engelli olan vatandaşlarımızı topluma kazandırmalı ve onların sosyal hayatın içinde kendilerine yer bulmalarını sağlamalıyız. İnönü Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma yönünde gerek yol taleplerini gerekse tekerlekli sandalye taleplerini yerine getirmek için çalışmalar yapıyor, ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap veriyoruz. Ayrıca dua kapısı olarak da gördüğümüz bu vatandaşlarımızın yüzlerindeki gülümsemenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akülü sandalyesine kavuşan Melek Gönen de, "Artık eve hapis olmaktan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyerek mutluluk gözyaşı döktü. Gönen, Belediye Başkanı Bozkurt’a dua ederek, “Sayenizde artık ben de tek başıma dışarıya çıkıp gezebileceğim, istediğim yerlere gidebileceğim. Bu mutluluğu bana yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Bu mübarek günde siz beni sevindirdiniz, Allah da sizi sevindirsin” dedi.

Kaynak: iha