“Pazar günü, kime yakın olduğu kamuoyunca bilinen bir internet sitesinde yayımlanan bir haber, görüyoruz ki bugün birkaç gazetemizde de yer almıştır. Tek elden çıktığı haberin hazırlanış şeklinden belli olan duyurumda, özellikle, yani bilerek bir algı oluşturulmak istendiği çok açıktır.

 

Duyurumda, Demokrat Parti Tepebaşı Belediye Başkan adayı Şükrü Ketenci tarafından, Belediye Meclis üyelerinin yakınlarının belediye ile iş yapma yasağı olduğu halde Volkan Doğan’ın kayınpederinin belediye ile iş yaptığı iddia edilmiştir.

 

Açıklamanın, bir ‘Tepebaşı Belediye Başkan adayı’ tarafından yapılıyor olmasını açıkçası hem manidar hem de derin bir mizah olarak algıladık. Aynı partinin Odunpazarı Belediye Başkan adayının olmasına rağmen, açıklamanın Tepebaşı adayı tarafından yapılması, Demokrat Parti’nin olmasa bile, Demokrat Parti’nin adaylarının kafasının ne kadar karışık olduğunun kanıtıdır. Bu parti, sürekli Odunpazarı seçimleri hakkında açıklama yapan temsilcileri ile Odunpazarı’na ‘ekstra’ ilgi gösterdiğini defalarca göstermiştir ve tabii ki bu durum da ayrı bir anlam taşımaktadır.

 

Biz, bu açıklamayı, Demokrat Parti’nin kafası karışmamış, yaşananları bir birinden ayırt edebilen, aklıselim içinde düşünen, kendisini, 24 Haziran seçimlerinde ittifak kurdukları kişilere bağlı hissetmeyen birbirinden değerli mensupları ve aklı karıştırılmak istenen Odunpazarlı hemşerilerimiz için yapmış olalım.

 

Anlaşılıyor ki Şükrü Ketenci ya kendisine verilen bilgileri doğru anlamamış ya da konu hakkında en küçük bir bilgisi olmadığını itiraf etmekte bir beis görmemektedir. Ancak iddia edildiği gibi belediye meclis üyelerinin, kaçıncı dereceden olursa olsun, akrabalarının kanunen belediye ile iş yapma yasağı yoktur.

 

Bu konuda, geçmişte Eskişehir’de birçok örnek oluşmuştur. Mesela, bu şehirde, bir belediye meclis üyesinin kocası aynı belediyede ‘Başkan Yardımcılığı’ görevi üstlenmiştir. Yine, bazı belediye başkanlarının ‘birinci derece’ akrabalarına ait şirketlerin, aynı belediyeye fatura kestiği bilinmektedir.

 

Biz, tabii açıklamayı yapan kişinin bunları takip etmesi ve bilmesini beklemiyoruz. Sadece, bu açıklamayı yapan kişinin “rakiplerine” Allah’tan sabır diliyoruz.

 

Konuya dönmemiz gerekirse, haberlerde ısrarla bedeli belirtilmeyen fatura, 12 bin liralık bir faturadır. Evet, 5 yıl önce kesilen sadece 12 bin liralık bir faturadır.

 

Ben de değerli kayınpederimin, 5 yıl önce 2014’ün 2. ayında Odunpazarı Belediyesi’ne 12 bin liralık ürün sattığını bu açıklamayla öğrenmiş bulunuyorum. Konunun herhangi bir yasal sorun oluşturmadığı, ticari olarak sıkıntı yaşatmayacağı bilindiği için ne Belediye yetkilileri ne de kayınpederim tarafından, bendenizin bilgilendirilme gereği duyulmamış ve tabii ki Pinbahis bu yasal ticari faaliyetten haberim olmamıştır.

 

Zaten ticari ya da yasal bir sıkıntı olsa meclis üyeliğini yürüttüğüm Belediye, böyle bir işin altına imza atmazdı.

 

Kamuoyu tarafından bilindiği üzere 2009-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundum. 5 yıllık görev süresi boyunca kanunen yasaklanmadığı halde yasak olduğunu iddia ederek yapılmış tek seferlik 12.000 TL’lik alışverişi göstererek liyakatten, kayırmacılıktan söz etmek, seçime bir hafta kala kamuoyunun yanıltılmaya çalışılmasından ibarettir.

 

Sadece 12 bin liralık bir ticaret üzerinden fırtınalar koparılmasının ne kadar manidar olduğu konusunu bir kez daha belirtiyor ve konu hakkındaki yorumu, değerli hemşerilerime bırakıyorum.

 

Başta, aklıselim Demokrat Partililer ile Odunpazarlı hemşerilerime saygılar sunuyorum…”

Editör: TE Bilişim