Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, orta ve uzun vadede şehre katkı sağlayacak üç önemli projeyi gerçekleştirmek için ilk adımı attı. Yaşam Parkı, Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile EOSB ESBEM Sınav ve Belgelendirme Merkezi projelerinin tanıtımı yapıldı.

Lansman; Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Vali Yardımcıları Bekir Şahin Tütüncü, Akın Ağca, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Eskişehir sanayisine yön veren sanayicilerin katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmanı gerçekleştiren Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli “Bizler sizlerin destekleriyle göreve geldiğimiz ilk günden bugüne aralıksız olarak büyük bir gayretle sanayimiz ve şehrimiz için en iyi olanı; gelişimimiz ve geleceğimiz için en iyisini istemeyi yönetim olarak amaç edindik. Bugün burada paylaşacağımız projelerimiz de 2023 Türkiye hedefinin ve bu yolda edindiğimiz kararlılığın birer yansımasıdır” diye konuşu.

Sanayici ve çalışanların yoğun iş temposundan çıkıp zaman geçirebilecekleri bir proje fikri ile EOSB Yaşam Parkı Projesi’nin ortaya çıktığını dile getiren Küpeli projenin detayları hakkında şu şekilde konuştu: “Bu proje ile ayni zamanda, şehrimiz halkına ve özellikle de gençlerimize Organize Sanayi Bölgesi’nin sadece fabrikalardan ibaret olmadığını, çalışma ve yaşama alanları ile birlikte var olduğunu göstermeyi amaçladık.EOSBYaşam Parkı toplam 150 bin metrekarelik alanıyla OSB’ler içinde bu anlamda tek ve en büyük Yaşam Parkı olacaktır. Yaklaşık 1 yıldır ilgili, bilgili tüm kesimlerinin görüşleri alınmak suretiyle oluşmuş bir projedir.Açık alanı bol, spor alanı bol, etkinlik alanları bol bir projeyle karşınızdayız.” 

Yaşam Parkı bünyesinde yer alan birimler;

  1. Peyzaj alanı
  2. Çok amaçlı salon
  3. Kreş
  4. Müze
  5. Açık amfi
  6. Fitness-Spor merkezi
  7. Açık spor alanları
  8. Restoran-kafeler
  9. Ticari alanlar ve
  10. Yürüyüş alanları.

Küpeli “Yaşam Parkı bünyesinde yer alan birimler sayesinde sanayicimizin ve çalışanların her türlü sportif, sosyal ve temel ihtiyaçlarına karşılık vermeyi hedefliyoruz.Ortaya koyduğumuz bu proje ile Türkiye’mizde tüm sanayi bölgelerine örnek olacağımıza inancım tamdır. Projenin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Cumhuriyetimizin 100.yıl hedefleri arasında, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olunmasının kesin çizgilerle yer aldığını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli “En büyük ekonomilerden biri olma strateji içinde en önemli rol, sanayi sektörünündür. Ülkemizin gelişmesi büyümesi refah seviyesinin artırmasında ve bunun sürdürülebilir olmasında sanayi sektörü ne kadar önemli ise nitelikli işgücüne sahip olma da bir o kadar önem arz etmektedir. İşte şimdi sizlerle paylaşacağım ve OSB’de mesleki eğitim verecek ‘Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ yatırımının temel felsefesi sanayicimizin ihtiyacı olan mesleki becerisi yüksek, yenilikçi, üretken, yüksek ahlaklı, Atatürkçü vizyona sahip gençlerin yetiştirilmesidir. EOSB yönetimi, öngördüğü nitelikteki gençlerin yetiştirilmesinde ihtiyaç duyulan binaların yapımını bütün alt ve üst yapıları, kendi bütçesinden karşılamak suretiyle gerçekleştirilecektir. Yine okulumuzun tüm öğrencilerinin ulaşım ve yemek ihtiyaçları Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi bütçesinden karşılanacaktır. Okulumuz ücretsizdir. Okulumuz, sanayi ile iç içe uygulamalı üst düzey eğitim verecektir” diye konuştu.

65 bin metrekare arazi üzerinde;

  1. İdari binalar ve derslikler
  2. Atölyeler
  3. Çok amaçlı salon
  4. Spor salonu
  5. Öğrenci pansiyonu
  6. Destek tesis ve teknik birimlerden oluşan 20 bin 500 metrekare hizmet alanında faaliyet gösterecek.

Okulumuz ilk etapta 900 öğrenci kapasiteli olacaktır. Ancak,zaman içinde oluşacak talebe göre büyüme imkânı da mevcuttur. Okulda açılacak bölümlerin tespiti katılımcılarla yapılan yüz yüze anket ve elde edilen verilerin karşılaştırmalarına göre belirlenmiştir.

Buna göre okulda:

  1. Makine teknolojileri alanında bilgisayarlı makine imalatı, endüstriyel kalıp, makine bakim onarım dalları bulunacaktır.
  2. Elektrik elektronik alanında; elektrik pano monitörlüğü, endüstriyel bakim onarım dalları bulunacaktır.
  3. Metal teknolojisi alanında; kaynakçılık dalı bulunacaktır.
  4. Endüstriyel otomasyon alanında mekatronik, endüstriyel kontrol alanları bulunacaktır.
  5. Plastik teknolojisi alanında ise plastik işleme ve plastik kalıp dalları bulunacaktır.

Küpeli, bu alan ve dalların sanayimizin yoğunlaştığı işveren açısından nitelikli işgücü ihtiyacının daha çok hissedildiği mezun açısından da daha kolay staj ve iş bulabileceği sektörler olacağını vurguladı.

Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi

Şehrimizde ve sanayi sektöründe eksikliğinin en çok hissedilen bir diğer konunun Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi olduğunu dile getiren Küpeli “Bu amaç doğrultusunda bilindiği gibi, mesleki yeterlilik kurumu tarafından standardıyayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra mesleki yeterlilik kurumu kanununda düzenlenen esaslara göre her çalışanın mesleki yeterlilik belgesine sahip olması zorunlu hale gelmiştir. Ancak, çalışanın yaptığı işle ilgili diplomasi veya ustalık belgesi varsa bundan muaftır. Bugün itibariyle zorunlu meslek sayısı 117’dir. Biz de sanayicimizin bu konudaki ihtiyacın tespitine yönelik anket yaparak, sanayicimizin bu konudaki ihtiyacını anlamak suretiyle ilk aşamada en çok ihtiyaç duyulan 4 sektör ve 20 meslekte merkez kurma çalışmalarını başlattık” dedi.

  1. Metal sektöründe; kaynakçı, metal saç işlemecisi, metal kesimci, metal tezgah işçisi ve operatörü
  2. Makine sektöründe; makine bakımcı, CNC tezgah işçisi, makine montajcısı,
  3. Kimya sektöründe; plastik enjeksiyon elemanı, plastik şişirme üretim elemanı ve operatörü,
  4. Ulaştırma sektöründe deköprülü vinç operatörü branşlarında merkezin kurulmasına yönelik ilk müracaat yapılmıştır.

Merkezin 1000 metrekarelik bina alanında faaliyetlerine başlayacağını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli Ddeğerli sanayicilerimiz biz bu göreve gelirken ekip olarak tek bir sloganla yola çıktık; bu da Geleceğiniz İçin Çalışıyoruz. Bir yılı aşkındır bu projeleri sizlerde dahil olmak üzere bir çok kesimden aldığımız görüşlerle bu noktaya getirdik. bundan sonrada bu projeleri yürütecek, bunların çıktılarından yararlanacaklar sizler olacaksınız. Bu vesileyle il ekonomisi için önem verdiğimiz bir konuya da vurgu yapmak isterim. İl sanayiinde rekabet üstünlüğü olan sektörlerden birisi de RayliSistemler sektörüdür. Ülkemiz dünyada hızlı terene sahip 8 ülkeden biridir. önümüzdeki yıllarda ihtiyacımız olan 96 adet hızlı tren setinin 3.5 milyar EURO bedeli olacaktır. Bu trenlerin ilimizde, Tülomsaş gibi dev bir üretim gücü olan fabrikamızda yapılması için karar vericiler nezdinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda her türlü desteğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. İlimizin sanayisinin yüz akı olacağına inandığım bu projelerimizi sizlerin de beğendiğinizi ümit ediyorum” diye konuştu. 

İşte Eskişehir OSB'nin hayata geçireceği projelerin tüm detayları

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'de hayata geçireceklerğ projelerinin bütün detaylarını şöyle sıraladı:

Yaşam Parkı

Sanayicimizin, çalışanımızın günün en güzel saatlerini işinin, gücünün, ekmeğinin başında geçiren herkes için insanımıza nefes alacak bir proje hazırladık. . Bu proje ile aynı zamanda ,şehrimiz halkına ve özellikle de gençlerimize OSB’nin sadece fabrikalardan ibaret olmadığını ,çalışma ve yaşama alanları ile birlikte var olduğunu göstermeyi amaçladık. Eskişehir OSB Yaşam Parkı Toplam 150.000 metrekarelik alanıyla OSB’ler içinde tek ve en büyük yaşam parkı olacaktır. Yaklaşık 1 yıldır ilgili, bilgili tüm kesimlerinin görüşleri alınmak suretiyle oluşmuş bir projedir. Açık alanı bol, spor alanı bol, etkinlik alanları bol bir projeyle karşınızdayız.

Yaşam Parkında;

  • Peyzaj alanı
  • Çok amaçlı salon
  • Kreş
  • Müze
  • Açık Amfi
  • Fitnes-Spor Merkezi
  • Açık spor alanları
  • Restoran Kafeler
  • Ticari Alanlar
  • Yürüyüş alanları

bulunacaktır. Sizlere bunlar hakkında detaylı ve görsel bilgiler vermek isterim. 

1-Peyzaj Alanı: Peyzaj alanı 22.100 metrekare alanda oluşacaktır.Yılın her mevsimde görsel şölen sunacak, koru tadında sık ağaçlık ve içinde gölet olan bir alandır. Peyzaj alanında bir takım dinlenme alanı olacağı gibi etrafını çevreleyen dairesel yürüyüş alanın da spor yapanlar için manzarası güzel ortam sağlayacaktır.Parkın tümündeki yeşil alan miktar 35000 metrekaredir. 

2-Çok Amaçlı Salon: Çok amaçlı salon 3357 metrekare olup gerek EOSB gerek diğer kurum ve kuruluşlar ile bölgemizde yer alan sanayicilerimiz düzenleyecekleri seminer konferans eğitim toplu yemek gibi faaliyetlerin gerçekleştirile bileceği bir alandır. Ayrıca bu alan düğün vs. etiklikler içinde kullanılabilecektir. 

3- Kreş: Bölgemiz de çalışan ailelerin çocuklarının okul öncesi bakım ve eğitimlerini sağlamak amaçlı ayrılmış 2192 metrekare büyüklükte bir alandır. Başlangıçta 150çocuk kapasiteli kreş modüler bir tarzda inşa edilecek olup ihtiyaç halinde kapasitesi arttırıla bilecektir.Aynı zamanda bu kreşte ,hafta sonlarında, parka ,kahvaltı ,yemek, spor faaliyetleri,için gelecek olan siz değerli sanayicilerimiz, çalışanlarımız ve misafirlerimizin belli yaş aralığındaki çocuklarına belli saatlerde bakım hizmeti vererek ,çocuklu ailelerimizin diledikleri şekilde bu yaşam merkezinden Faydalanmalarını sağlamayı planlamaktayız

4-Müze: Sanayimizin tarihi geçmişinin yansıması olarak planladığımız müze 2400m2 olacaktır. Müze de siz saygıdeğer sanayicilerimiz katkılarını da beklemekteyiz. Müze 125 yıllık sanayi geçmişimizi görüp, dokunacağımız ; bu süreçteki gelişmeyi gösteren kendini sürekli yenileyen materyallerden oluşacaktır. Ayrıca müze içinde çeşitli sergilerinde düzenlenmesi planlanmaktadır. 

5-Açık Amfi: Özellikle tiyatro konser sergi vs organizasyonların yapılacağı 1000 metrekarelik bir alandır. Aynı zamanda Açık amfide belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızla ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz

6- Fitness-Spor Merkezi: Siz sanayicilerimiz ve çalışanlarımızın Yaz-Kış yararlana bilecekleri kapalı spor merkezi 2750 m2 olacaktır. Merkezde her türlü spor alet ve teçhizatınyanında yüzme havuzu, dinlenme havuzları, sağlık kafeleriyle zamanın hoş geçeceği bir mekan oluşturuyoruz.

7- Açık spor alanları: Kapalı spor merkezi ve yürüyüş alanları dışında açık kapalı tenis kortları ve futbol sahaları, basketbol voleybol sahlarının bulunduğu 6800 m2 bir alanda yapılacaktır. 

8-Restoran- Kafeler: Yaşam merkezinde bulunan peyzaj alanı içinde bir adet ana restoran inşa edilecektir. 1350 metrekarelik bu restoranda gölet manzaralı olup büyüklüğü itibariyle yemek dışında birçok etkinliğe cevap verecek nitelikte olacaktır. İş yemekleriniz için özel localarınızda, misafirlerinizi ağırlama ve iş konuşma imkanlarına sahip olacak şekilde tasarım yapılmıştır Yine yaşam parkı içinde aktivite de bulunan kişiler için çeşitli yerlerde kafeler de bulunacaktır.

9-Ticari Alanlar: Yaşam merkezinin bulvara cepheli 1915 metrekarelik alanda inşa edilecek ticaret merkezinde banka eczane market ve kuaför gibi kişi ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler yapılabilecektir.

10-Yürüyüş alanları: Spor ve gezi amaçlı yürüyüş ve bisikletkullanımı için ana omurga park girişi ve peyzaj alanın etrafını dolaşan alandır. Bu alanda 965 m yaya ve bisiklet yolu bulunmaktadır. Bu alan dışında etkinlik alanları ve diğer birimleri birbirine bağlayan alanlarda da yürüyüş yapmak mümkündür. Bu bağlantı yollarının uzunluğu ise 10.000 metredir. Etkinlik omurgası olarak ayrılanalan ise 4100 metrekaredir. Bu omurgada siz değerli sanayicilerimizin tanıtım, sergi ve ortak tanıtımlarında açık fuar alanı gibi hizmet verecektir. Parkın etrafını çevreleyen ring yolu ise 1680 metredir. Bu güzergahta 14.473 metrekarelik alanın içinde 861 araçlık otopark alanı da bulunmaktadır. 

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Cumhuriyetimizin 100.yıl ve hedeflerinde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olunması kesin çizgileriyle yer almaktadır. En büyük ekonomilerden biri olma strateji içinde en önemli rol sahibi sanayi sektörüdür. Ülkemizin gelişmesi büyümesi refah seviyesi arttırmasında ve bunun sürdürülebilir olmasında sanayi sektörü ne kadar önemli ise nitelikli işgücüne sahip olmada bir o kadar önem arz etmektedir. İşte EOSB’de Mesleki Eğitim verecek “Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ” yatırımının temel felsefesi sanayicimizin ihtiyacı olan Mesleki becerisi yüksek, yenilikçi, üretken, yüksek ahlaklı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip gençlerin yetiştirilmesidir.

EOSB Yönetimi, öngördüğü nitelikte ki gençlerin yetiştirilmesinde ihtiyaç duyulan bütün alt ve üst yapıları kendi bütçesinden karşılamak suretiyle gerçekleştirilecektir. Yine okulumuzun tüm öğrencilerinin ulaşım ve yemek ihtiyaçları EOSB bütçesinden karşılanacaktır. Okulumuz ücretsizdir. Özetle; Her öğrencinin potansiyelini en üst düzeyde kullanılabilir hale getirmeyi amaçlayan okulun birkaç yıl içinde en üst düzeyde tercih edilen bir eğitim kurumu haline gelmesi diğer bir hedeftir. Sanayi ile iç içe uygulamalı üst düzey Eğitim verecek okul. 65.000 m² arazi üzerinde;(Rezerv Alan 165.00 m2)

  • İdari Binalar ve derslikler
  • Atölyeler
  • Çok Amaçlı Salon
  • Kapalı Spor Salonu
  • Öğrenci Pansiyonu
  • Destek Tesis ve teknik Alanlarından oluşan 20.500 m²hizmet alanında faaliyet gösterecektir.

Yapılan ilk planlamalara göre okul 900 öğrenci kapasiteli olacaktır. Ancak zaman içinde oluşacak talebe göre büyüme imkanı da mevcuttur. Okulda açılacak bölümlerin tespiti katılımcılarla yapılan yüzyüze anket ve elde bulunan verilerin karşılaştırmalarına göre belirlenmiştir. Buna göre okulda: Makine teknolojileri alanında Bilgisayarlı makine imalatı, Endüstriyel Kalıp, Makine Bakım Onarım dalları, Elektrik Elektronik alanında, Elektrik pano monitörlüğü, Endüstriyel bakım onarım dalları, Metal teknolojisi alanında, Kaynakçılık dalı, Endüstriyel Otomasyon alanında, Mekatronik, Endüstriyel Kontrol alanları, Plastik Teknolojisi alanında, Plastik İşleme ve Plastik kalıp dalları bulunacaktır.
Bu alan ve dallar sanayimizin yoğunlaştığı işveren açısından nitelikli işgücü ihtiyacının daha çok hissedildiği mezun açısından da daha kolay staj ve iş bulabileceği sektörler olacaktır.

1-İdari bina ve derslikler: İdari bina ve derslikler için ayrılan toplam alan 3850 metrekaredir. Okulumuz 30 adet derslik bulunacaktır. Her derslik 24- 30 kişilik olabilecektir. Öğrenciler tek kişilik sıralarda, konforlu ve akıllı tahta vs. her türlü donanıma sahip sınıflar da huzurlu bir Eğitim- Öğrenim göreceklerdir.

2-Atölyeler: Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılındaki standartlara göre düzenlenmiş atölyeler sanayicimizin nitelikli işgücü talebini karşılamaya yönelik en son teknolojilere göre donatılacaktır. Uygulamalı eğitimin önemini dikkate alarak makine başındaki eğitimler en az 1, en çok 4 öğrenci ile yapılacaktır.

Alan adlarına göre atölye büyüklükleri de şöyledir:

  • Makine teknoloji alanı: 1150 m2
  • Metal teknoloji alanı: 1451 m2
  • Elektrik -Elektronik teknoloji alanı: 1325 m2
  • Endüstriyel Otomasyon teknolojileri alanı: 1030 m2
  • Plastik Teknolojisi alanı: 1746 m2
  • Atölyelerin toplam alanı 6700 metredir.

3-Çok Amaçlı Salon (Konferans Salonu): Okulumuzun iyi bir mesleki eğitimin yanında önemli bir amacı da sosyal, dışa dönük, öz güvene sahip, kültürlü bireylerin yetiştirilmesidir. Bu nedenle seminer, konferans, sergi, sinema, tiyatro, konser gibi oldukça sık düzenlenecek etkinlikler için 400 kişilik 780 m2 fuaye ve giriş-.çıkışlarla beraber 1000 m2 idari bina içinde bir alan ayrılmıştır.

4-Kapalı Spor Salonu: Öğrencilerin zorunlu spor eğitimlerinin yanında çeşitli sporları yapabilecekleri 1000 m2 lik bir kapalı spor salonu yine idari bina içinde yer alacaktır. Fakat öğrencilerin yeteneklerine göre geliştirebilecekleri spor dalları olduğunda Yaşam Parkı içinde bulunan tesislerden de yararlanıla bilecektir.

5-Öğrenci Pansiyonu: Şehir dışından okumak amaçlı gelecek öğrenciler için ilk aşamada 100 kişilik bir pansiyonunda yapılması planlanmıştır. Bundaki temel amacımız okulumuzun öğrenci yetiştirmedeki ana hedeflerinin dışında illegal ve etnik etkiler altında kalmalarını engellemektir Pansiyonun alanı 3500 metrekaredir. Odalar en az 3, ençok 4 kişilik olacaktır. Okulun ulusal ve uluslar arası bir çok projede rol alacağı için, pansiyon özellikle yaz dönemlerinde bu projelerin devamında oluşacak işbirliği etkinliklerinde de yararlanılacaktır.

6- Destek Tesis ve Teknik alanlar: Okulda ayrıca 500 kişinin aynı anda yararlanabileceği yemekhane, mutfak, kantin gibi birimlerin yanında her türlü teknik ihtiyaca yönelik birimlere destek verecek donanım ve teçhizatı içeren alanlarda idari bina ve atölye alanlarında ayrılmıştır. Bu alanların toplamıda 2000 metrekaredir. Okulumuz 2019-2020 eğitim öğretim yılın da sadece Makine Teknolojileri dalında 4 sınıf 96 öğrenciyle eğitime başlayacaktır. Diğer bölümler 2020-2021 yılında sizlere sunduğumuz projedeki okulumuzla birlikte faaliyete geçmeye başlayacaktır. 

Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre her çalışanın Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale gelmiştir. Ancak çalışanın yaptığı işle ilgili diploması veya ustalık belgesi varsa bundan muaftır. Bu gün itibariyle zorunlu meslek sayısı 117’dir.Bizde sanayicimizin bu konudaki ihtiyacın tespitine yönelik anket yaparak, sanayicimizin bu konudaki ihtiyacını almak suretiyleilk aşamada en çok ihtiyaç duyulan 4 sektör ve 20 yeterlilikte (meslekte) merkez kurma çalışmalarını başlatmıştır.

Metal Sektöründe: Kaynakçı, Metal Saç İşlemecisi, Metal Kesimci, Metal Tezgah işçisi ve operatörü
Makine Sektörü: Makine Bakımcı, CNC tezgah işçisi, Makine Montajcısı,
Kimya Sektöründe: Plastik Enjeksiyon Elemanı, Plastik şişirme Üretim elemanı ve operatörü
Ulaştırma Sektöründe: Köprülü vinç operatörü merkezin kurulmasına yönelik ilk müracaat yapılmıştır.

Merkez şu anda MEGEM mesleki eğitim merkezinin imkanlarından yararlanarak faaliyete başlayacak. Teknik kolejin 1. Yılı için şunda yaptığımız 600 metrekarelik bina gelecek yıl boşalınca faaliyetlerine orada devam edecektir.

Editör: TE Bilişim