AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, parti il binasında AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında şehrin gündemine yönelik açıklamalarda ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Zihni Çalışkan, "Şehrin sesi olmaya devam edeceğiz. Öncelikle belediyelerimizin alt yapılarının yetersiz olduğunu tüm hemşehrilerimiz görüyor. İlerleyen dönemde iklim değişikliği sebebiyle yapışların ani, sert ve yöresel olacağı bilgisi ile, mevcut ESKİ'nin de bütçe fazlası veriyor olması gerçeğiyle, şehrin merkezine ilişkin yağmur suyu giderlerinin eksikliğini görüyoruz. Keza, DSİ'nin rögarlarına atılan yağmur sularının, sulama kanallarında atık sulara dönüşmemesi lazım. ESKİ'nin mutlaka bir çözüm üretmesi gerekli. Eskişehir'in yağmur suyu gider sorunu vardır. Vatandaşlar sosyal medyadan da paylaştılar, görüyorsunuz. Bazıları yüzmeye çalışıyor, bazıları botla geçmeye çalışıyor, bazı vatandaşların araçları sularda kalıyor. Bu şehri bunlarla anmıyor olmamız lazım. Büyükşehir'in de bunlara ilişkin çalışmaları hızlandırması lazım" dedi.  

'Trafik sorununu çözemiyoruz, becerecemiyoruz' desinler, biz çözeriz"

Zihni Çalışkan, "Her toplantıda söylemekten usandık ama trafik sorunumuz var. Trafik sorununu rahatlatmaya yönelik hiçbir projeleri yok. Tek projeleri ışık koymak. Yürümeyen ve gidilemeyen bir şehir olmaya başladık. Trafik sorununu eğer Büyükşehir Belediyesi çözemeyecekse, bize, 'Biz bu sorunu çözemiyoruz' desinler, biz de Bakanlıklar vasıtasıyla şehir içi trafiğinde çözüm üretebilir miyiz, bir proje geliştirmeye çalışalım. Ama yeter ki söylesinler. Yılmaz bey dönem dönem söylüyor. 'Trafik sorunu çözülemez' diyor. Trafik sorununu çözemiyoruz, beceremiyoruz, desinler, biz çözeriz" diye konuştu. 

Çalışkan ayrıca, kent içi trafikte tramvay geçişlerinde de sıkıntıların sürdüğünü belirterek, "Vatmanlardan ricamız, durağa yaklaşırken düğmelere basıyorsunuz, trafik kitleniyor. Zaten şehrin trafiği içinden çıkılmaz halde. Durağa yaklaşırken değil, yolcuları aldıktan ve kalkmaya başlarken düğmelere basın. Özellikle kurumun başındaki arkadaşlara bunu söylüyorum. Vatman arkadaşlarımızı lütfen bu konuda bir kere daha eğitin" dedi. 

"Çözüm üretmek zorundasınız"

Çalışkan, "Trafik sorununa ilişkin çözümler üretmek zorundasınız. Yaya geçidi bile yapmadığınız şehirde bunları yapmak zorundasınız. Çünkü hemşehrilerimiz bu şehrin daha yaşanır olmasını arzuluyorlar" diye konuştu. 

"Eskişehir'in görüntüleri ile yan yana koymaya utanıyorsunuz"

Zihni Çalışkan, "Kapalı pazar yerimiz de aynı durumda. Buradaki mülkiyet sorununa ilişkin ne yapıyorlar, bilmiyoruz. Bu sorunun da bir an önce çözülmesi lazım. Kapalı pazar yerinin altındaki otoparkı gördüğünüzde, Eskişehir'e ilişkin diğer görsellerle yan yana koymaya utanıyorsunuz. Eskişehir geçmişteki belediye başkanlarımızdan da kaynaklı güzel bir şehir, güzel olmaya da devam edecek. Kimse kendinden bağlı zannetmesin bu işleri. Merkezi idareden gelen ödentiler dışında, mevcut belediyelerin proje üretmek için bir dosyaları yok. Proje üretmeye yönelik niyetleri de yok. Siyasi çabaları sadece 'engelleniyoruz"a dayalı... Büyükşehir Belediye Meclisi sizin kontrolünüzde. Nasıl engelleniyorsunuz?" dedi.

"Meclis üyeleriniz bile yaptıklarınızı onaylamıyor"

Çalışkan, "Ama görüyorum ki Büyükşehir Meclisi'nde arkadaşlarımız duyarlı davranıyorlar. Özellikle gereksiz borçlanmalara ilişkin bir önceki mecliste sadece Meclis Başkanının oyuyla gündem geçti. Meclis Başkanının oyu olmasaydı olmasaydı gündem geçmeyecekti. Bırakın halka anlatmayı, siz meclis üyelerinize bile yaptığınızı anlatamıyorsunuz. Meclis üyeleriniz bile sizin yaptıklarınızı onaylamıyor" dedi. 

"Şehrimizi artık diğer şehirlerle kıyaslamak istemiyoruz"

Zihni Çalışkan, "Muslukların da içme suyu kullanılamayan yegane şehirlerden biriyiz. Yöneticiler içiyor olabilir, ama halkımız içmiyor. 20 küsür yılda bu güveni sağlamanız lazımdı. Maalesef damacanalarda bile şehrimiz geçtiğimiz yıl büyük sıkıntılar yaşadı. Biz sizi eleştirsek de, eleştirmesek de hemşehrilerimize hizmet vermek zorundasınız. Diğer şehirlerle artık şehrimizi kıyaslamak istemiyoruz. Bizim şehrimiz kıymetli. Bizim şehrimize ilişkin belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösteririz. Bunu daha önce gösterdik. Eskişehir'de büyük projeler yapılmalı" diye konuştu. 

Tedavi olan yavrusu ölünce mezarının başından ayrılmadı Tedavi olan yavrusu ölünce mezarının başından ayrılmadı

Zihni Çalışkan, "Bu şehrin sorunlarını çözmeniz lazım. Siz belediye başkanısınız, hizmet üretme makamısınız, mazeret üretme makamı değilsiniz" dedi. 

Editör: TE Bilişim