"Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı" Ankara Kızılcahamam’da Başladı - Eskişehir Ajans 26 Haber

Eskişehir Eğitim

"Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı" Ankara Kızılcahamam’da Başladı

"Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı" Ankara Kızılcahamam’da Başladı
Yayınlama: 2 Ağustos 2026 Pazar - 358
A+
A-

Türk Dünyası Kültür Atlası Yeni Eğitim Yılına Yetişiyor: Birlik Duygusu Müfredata Entegre Edilecek

"Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı", Milli Eğitim Bakanı Tekin’in Katılımıyla Başladı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türk Dünyası Kültür Atlası" projesi kapsamında hazırlanan içeriklere son şeklinin verileceği çalıştayda akademisyen ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen "Türk Dünyası Kültür Atlası Çalıştayı", akademisyen ve öğretmenlerin katılımıyla başladı. 1-5 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, komisyonların hazırladığı içerik ve sunumları inceleyerek önerilerde bulundu.

Bakan Tekin: "Suni Ayrışmaları Ortadan Kaldırmamız Lazım"

Çalıştayda konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, projenin toplumsal barış ve gönül coğrafyasıyla bağları güçlendirmek adına kritik bir antitez sunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bizim için kamusal anlamda önemli olan bayrağa ve devlete sadakattir. Bunun dışındaki konuların hiçbirinin önemi yok. Dolayısıyla suni ayrışmaları ortadan kaldıracak adımlar atmamız lazım. 19. ve 20. yüzyılda bizi gönül bağımız olan insanlardan ayıran suni etkenleri, aramıza sokulmuş ihtilaf tohumlarını adım adım ortadan kaldırmalıyız. Bu bir beka meselesidir. Müfredata entegre etmek istediğimiz 'biz aslında beraberiz' duygusuna hizmet etmesi amacıyla bu projeyi hayata geçirdik."

Bakan Tekin ayrıca, Haziran ayında Kazakistan’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Eğitim Bakanları Toplantısı’nda projeden bahsettiğini ve muhatap ebeveyn ile bakanların bu çalışmayı büyük bir memnuniyetle karşıladığını aktardı.

Uzman Ekip Tarafından İncelemeler Sürüyor

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin "köklerden geleceğe" anlayışıyla tasarlanan projede; yalnızca bağımsız Türk devletleri değil, tarihî, kültürel ve sosyal bağlarla bağlı olunan tüm Türk toplulukları bütüncül bir yaklaşımla ele alınıyor.

Hazırlanan metinler, akademisyen ve uzman öğretmenlerden oluşan 30 kişilik bir ekip tarafından bilimsel ölçütler doğrultusunda çapraz okumaya tabi tutuluyor. Tarihî ve coğrafi verilerin kaynaklarla doğrulanmasının ardından dil ve anlatım birliği sağlanıyor.

İçerik, görsel ve dijital tasarımı tamamlanan Türk Dünyası Kültür Atlası, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin ve eğitim camiasının kullanımına sunulacak.



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2025 - Künye