İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Adayı Rüstem Çetinkaya, 16 Nisan’daki olağan seçimli genel kurul öncesinde yönetiminde yer alacak isimleri açıkladı. Çetinkaya, yönetim kadrosu tanıtım toplantısında projelerini de açıkladı. 

 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 16 Nisan’daki olağan seçiml genel kurula hazırlanıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı ve İMİB Başkan Adayı Rüstem Çetinkaya, aday yönetim kadrosunu açıkladı. 

 

Çetinkaya’nın aday yönetim kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

TBMM Genel Kurulunda fenalaşan Hasan Bitmez vefat etti. TBMM Genel Kurulunda fenalaşan Hasan Bitmez vefat etti.

⁃ TEMMER MERMER – RÜSTEM ÇETİNKAYA
⁃ ABC GRANİT- NEJAT KORDEL
⁃ İLAN MADENCİLİK – EYÜP BATAL
⁃ ÇEKİÇLER MERMER – METİN ÇEKİÇ
⁃ MAMET MADENCİLİK – SEFA ÇEVİK
⁃ TURAN BEKİŞOĞLU DIŞ TİCARET- FUNDA BEKİŞOĞLU
⁃ ÖKSİTAŞ MERMER – VEDAT ÖKSÜZ
⁃ YÜCE MADENCİLİK – EROL YÜCE
⁃ STONE GATE MERMER MADENCİLİK- GÖKHAN MURATHAN
⁃ YEDİTEPE DOĞALTAŞ- FAHRİ HACIALİOĞLI
⁃ TUNÇ MERMER – ALPASLAN TUNÇ
⁃ DOĞALTAŞEVİ MERMERCİLİK – NATALİ KIZMAZOĞLU
⁃ SGT MERMER – AYHAN SÖĞÜT
⁃ SAVAŞ GRANİT MERMER – SAVAŞ YILDIZ
⁃ TÜM MERMER – UĞUR GEÇGİN
⁃ KÜTÜK MERMER – BİLAL KÜTÜK
⁃ GRANDE DIŞ TİCARET – ORÇUN KOCAMAN
⁃ TRADA MADENCİLİK – ŞEVKET SERTDEMİREL
⁃ ODM MADENCİLİK – CİHAD YAĞMUR SADIKOĞLU

Rüstem Çetinkaya, yeni dönem projelerini ise şu cümlelerle aktardı;

Daha önce Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın gündeminde olan fakat sürecine ara verilen bu sistemin gündeme alınıp uygulamaya koyulması bizim yönetim olarak en fazla enerji harcayacağımız proje olacak. Maden izin süreçlerinin ilgili Bakanlık yetkililerinden oluşan Tek Durak Ofis sistemi ile tek bir yerden yönetimi içeren bu sistem yürürlüğe girdiğinde, sektörümüzün hiçbir mensubu tek tek Bakanlık dolaştırıp kapılarda bekletmeyeceğiz. Ruhsat güvencesi konusunda ise sektörün mağduriyetini gidereceğiz. Geçmişten farklı olarak haklarımızı en güçlü şekilde arayacağız. Madencinin en önemli haklarının başında da ruhsat güvencesi geliyor. Üye İlişkileri Komitesi ile her üyemizle iletişim halinde olacağız. Üyelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı sistemi ile ulaşılabilir her zaman diyaloğa açık bir sistem oluşturacağız. Her üyemiz muhatap bulacak, kendini değerli hissedecek. Çevre ve İletişim Komitesi ile ise sektörümüzün itibar ve imaj inşasını hak ettiği şekilde kamuoyuna, sistemli, stratejik, planlı ve sürekli olarak anlatacağız. Ar- Ge Komitesi, sektör ve üniversiteler arasındaki bağı ve çalışmaları güçlendirerek sektörümüzün önünü açacak. Yatırım ve Finansman Komitesi ile sektörümüzün ulusal ve uluslararası finans kuruluşlarından finansman desteği alabileceği proje desteği sağlayarak, hali hazırdaki kuruluşlardan sektörümüzün en yüksek fayda sağlayacağı şekilde aktif olarak ilişkilerin yürütülmesini sağlayacağız.İMİB Ankara Ofisi ile sektörümüzü, karar vericiler nazarında en etkili şekilde temsil edilmesini sağlayacağız. 

 

Sektörel Lobi Sistemi ile sektörümüzün en etkili şekilde temsil edilmesi, varlığının ve gerçekliğinin değerinin, gerek kamu ve bürokrasi gerekse siyasi camiada daha güçlü hissedilmesi için profesyonel lobi şirketlerinden hizmet alarak, İMİB Ankara ofisimiz ile isr koordineli şekilde çalışmalar yürüterek, sektörümüze nefes aldıracağız. Enerji Maliyetleri Çalışma Grubu ile sektörü çalışamaz hale getiren enerji maliyetlerinin giderilmesi için, maden sahalarında yenilenebilir enerji kaynaklarının lisansa tabi olmaksızın kullanılabilmesinin önün açılmasının gerekli çalışmaların yürütülüp sonuca varılması sağlayacağız. Özetle, geçmişten farklı olarak hakkımızı  güçlü bir kararlıkla arayacağız.

Editör: TE Bilişim