AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, kademeli normalleşme sürecinin ardından ilçe ziyaretlerine start verdi. Geçtiğimiz gün Alpu’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Çalışkan, vatandaşlarla sohbette bulunarak, Alpu Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Sosyal mesafe ve hijyen kurullarına uyularak; AK Parti İlçe Başkanı Halil Yavuz ve teşkilât mensuplarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde Başkan Çalışkan, ilçe sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyerek, çözüm önerilerini anlattı. 

Çevre illerde ve Eskişehir’in birçok ilçesinde kuraklık nedeniyle suyun etkin ve verimli kullanılması gerektiğini belirten Başkan Çalışkan, “Hemşehrilerimizin talep ve önerilerini dinleyip çözüm önerilerimizi anlatmak adına ilçe ziyaretlerimize başladık. Şu an ilçelerimiz için gündemdeki en önemli konu küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle azalan suyun etkin ve verimli kullanılması gerektiğidir. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığımız’a çiftçi kardeşlerimizi rahatlatacak her türlü çözüm önerilerimi iletmeye devam ediyoruz ve bu konuda güzel neticeler de alıyoruz.  

“El birliğiyle bu süreci de atlatacağız”

Suyun verimli kullanılması adına modern basınçlı sulama sistemlerine geçen çiftçilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın %50 hibe desteğinden faydalanabilecek. Bu konuda temaslarda bulunarak emeği geçen Valimiz Erol Ayyıldız'a, hibe destek miktarının artırılması için bakanlığımız nezdinde girişimlerde bulunan Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay hocamıza, bu kurak sezonda çiftçilerimizi yalnız bırakmayan değerli Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'ye Eskişehirli tüm çiftçilerimiz adına teşekkürü borç biliyoruz. İnşallah el birliğiyle, hemşehrilerimizin sabrı ve gayretleriyle bu süreci de atlatacağız” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu kayınbiraderinin cenaze törenine katıldı Kemal Kılıçdaroğlu kayınbiraderinin cenaze törenine katıldı

Editör: TE Bilişim