Eskişehir Ticaret Odası’nın üyelerine Avrupa’nın kapılarını aralamak için Fransa Büyükelçiliği ile yapmış olduğu vize kolaylığı anlaşması yenilendi. ETO üyelerine iş seyahatlerinde uzun süreli Schengen vizesi sağlayacak olan protokolün imza töreni Fransa’nın Ankara Büyükelçiği’nde gerçekleştirildi. Vize kolaylığı protokolünün imzaları ETO Başkanı Metin Güler ve Fransa Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont tarafından atıldı. Protokol töreninde ETO Başkan Yardımcısı Özgür Alp, Konsolos Sylvie Magnin ve Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmi de yer aldı.

DSCF5581

Fransa ile ilişkilerimiz güçlenerek devam ediyor

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in Fransa ile ekonomik iş birliğinin artmaya devam ettiğini ve Fransa’nın Eskişehir için ABD’den sonraki en önemli ticari partner durumunda olduğunu söyledi. ETO’nun Fransa ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ve iletişimini güçlendirmeye devam ettiğini belirten Güler, Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin son 10 yılda Fransa’da düzenlenen 10 fuar ve iş gezisine katıldığını kaydetti.

DSCF5584

Protokolle bugüne dek 2.199 üyeye vize sağlandı

Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin de Fransa ile ortaklaşa etkinlikler düzenlediğini belirten Güler, ETO’nun Fransa ve Eskişehir arasındaki ticari ve kültürel işbirliğinin güçlenmesi için çaba gösterdiğini dile getirdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın daha önce Fransa Büyükelçiliği ile yapmış olduğu vize kolaylığı anlaşması ile oda üyesi 2.199 tüccar ve sanayiciye uzun süreli ticari vize sağlandığını belirten Güler, yeni yapılacak anlaşmayla da ETO üyesi iş insanlarına AB’ye yapacakları iş seyahatlerinde kolaylık sağlanacağını söyledi. Güler, anlaşmaya vermiş olduğu katkıdan dolayı da Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont’a teşekkür etti.

DSCF5607

ETO ile vize kolaylığı protokolünü yenilemekten memnunuz

Fransa Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont törende yaptığı konuşmada, Eskişehir Ticaret Odası ile daha önce yapmış oldukları vize kolaylığı anlaşmasını yenilemekten memnuniyet duyduklarını söyledi. ETO’nun Fransa ile kültürel ve ekonomik işbirliğini geliştirmek için sürdürdüğü faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirten Dumont, Eskişehir ve Fransa arasındaki ticari ve kültürel bağları güçlendirecek faaliyetlere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Dumont, ETO ve Fransa Büyükelçiliği arasında yenilenen vize kolaylığı protokolünün hem Eskişehir’e hem de Fransa’ya fayda sağlamasını, ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunmasını temenni ettiğini söyledi. Dumont, Eskişehir'in mühendislik alanında ve kalifiye iş gücü olarak ileri bir seviyede olduğunun farkında olduklarını ve yatırım yapmayı düşünen Fransız firmalara Eskişehir'i önerdiklerini sözlerine ekledi.

DSCF5655

Milletvekili Hatipoğlu Ramazan Bayramını Kutladı. Milletvekili Hatipoğlu Ramazan Bayramını Kutladı.

Editör: Ajans 26