Başkan 'ın  diplomasisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Başkan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmelerde  ve İdlib konuları ele alındı. Başkan Erdoğan, Macron ile görüşmesinde, İdlib'deki birliklere yönelik menfur saldırının bedelinin rejim unsurlarına en ağır şekilde ödetildiğini ifade etti. Ayrıca gelen son dakika bilgisine göre Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'ya Suriye'nin kuzeybatısındaki saldırılara derhal son vermesi çağrısında bulundu. Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles ile yaptığı görüşmenin de detayları netleşti.

Başkan Erdoğan'ın İdlib diplomasisi kapsamındaki devlet liderleriyle olan görüşmeleri devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, AB Konseyi Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İdlib meselesi çerçevesinde telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

RDOĞAN-RUHANİ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İdlib başta olmak üzere bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler ele alındı.

ERDOĞAN, AVRUPA KONSEYİ BAŞKANI CHARLES İLE DE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Charles ile yapılan görüşmede, İdlib'de derinleşen insani kriz ve bunun bölgesel etkilerine işaret ederek, rejimin saldırganlıklarına karşı kolektif ve kararlı bir tutum ortaya konması gerektiğini belirtti.

ERDOĞAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye ve İdlib konuları ele alındı. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İdlib başta olmak üzere, Suriye krizi, mülteci meselesi, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

"REJİM UNSURLARI EN AĞIR BEDELİ ÖDEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki birliklere yönelik menfur saldırının bedelinin rejim unsurlarına en ağır şekilde ödetildiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, NATO'da ittifak dayanışmasını sadece söylemde değil eylem düzeyinde de açık ve somut bir şekilde görmek istediklerini dile getirdi.

Suriye'de rejimin saldırıları durdurulmadığı sürece insani krizin derinleşeceğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin Suriye sınırındaki mülteci baskısının doğal olarak Avrupa ile olan sınırlarını da zorlamaya başladığına işaret etti. Erdoğan, mülteciler konusunda Avrupa Birliği ve üye ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplumun yükümlülüklerine riayet etmesi, adil yük ve sorumluluk paylaşımıyla Türkiye'ye destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını, 1,5 milyon mültecinin de şu anda sınırlara dayandığını aktaran Erdoğan, bütün bölgenin ortak sorunu olan yerlerinden edilmiş Suriyeliler için Fransa'dan ve Avrupa'dan somut çözüm önerileri ve destekler beklediklerini ifade etti.

MACRON'DAN RUSYA'YA ÇAĞRI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'ya Suriye'nin kuzeybatısındaki saldırılara derhal son vermesi çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim