Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in aday adaylığı başvurusu yapması sonrası yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği Eskişehir'in gündeminde. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az önce Konuştum' programında bu konuyla ilgili sorulara cevap verdi.  

Hoca'yı görünce elini öpüyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Başvuruyu yapsınlar sonrasında oturacağız düşüneceğiz hep birlikte en doğru kararı vereceğiz mesele bu. Yoksa Yılmaz Büyükerşen'e başvuru yap  talimatı vermek falan. Ben Hoca'yı görünce elini öpüyorum. Hemen gördüğüm yerde elini öpüyorum, öyle talimat falan değil" dedi. 

Hatipoğlu’ndan Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü Hatipoğlu’ndan Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü

Bozkırın ortasında bir vaha yarattı

Özel, "Yılmaz Hoca son görüştüğümde ben bir kez daha aday olmak istiyorum demiyordu. Genç birine bırakmam lazım diyordu. Bir kadın olabilir mi diyordu. Bizim arkadaşlar var. Ama onların da kendi belediyeleri var, orada ne olur falan diyordu. Yılmaz Hoca son derece yapıcı, Eskişehir'i seven Eskişehir'in geleceğini düşünen bir perspektifte. Yılmaz Hoca Eskişehir'in üzerine evladı gibi titriyor. Yılmaz Hoca bozkırın ortasında bir vaha yarattı. Bir mucize yarattı" dedi.  

Yeniden aday olacak mı?

Özel, "Yılmaz Büyükerşen'in adaylığı, Sayın Yılmaz Büyükerşen'le birlikte Eskişehir'in yarınlarını da düşünerek, memnuniyet anketine bakarak, Eskişehirlilerin ne söylediğine bakarak, Yılmaz Hoca ile birlikte oturularak konuşulacak ve Yılmaz Hoca'nın evladı için bir karar verilecek. O kararı hep birlikte oturacağız konuşacağız. Eskişehir Yılmaz Hoca'nın evladı. Ben öyle görüyorum" ifadelerini kullandı. 

VİDEO HABER

Editör: Ajans 26