dlib'de kahraman askerlerimize yönelik  tarafından gerçekleştirilen hava saldırısına TSK misliyle yanıt verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2 bin 212 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Rejime ait dün 2 SU-24 savaş uçağı düşürüldü. Türkiye, havada ve karada etkin rol oynarken Türkiye'nin elektronik harp ve radar sistemlerinde yakaladığı ileri teknolojiyi gözler önüne seren  Sistemi İdlib'deki  Harekatında önemli görev yapıyor. KORAL düşman hedeflerin haberleşmesini keserek 200 kilometrede radarları kör ediyor. İşte KORAL'ın özellikleri...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Esad rejim güçlerine ve destekçilerine darbe üstüne darbe vuruyor. Şu ana kadar 2 bin 212 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Rejim kuvvetleri kafalarını dahi çıkaramayacak duruma geldi. Bakan Akar dün yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 19 zırhlı personel taşıyıcı, 72 top-obüs-ÇNRA, 3 hava savunma sistemi, 15 tanksavar-havan, 56 zırhlı araç, 9 mühimmat deposu ve 2 bin 212 rejim askeri ve unsuru etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

DÜŞMANI KÖR EDİYOR

Karada ve havada kahraman Mehmetçik destan yazarken, Türkiye'nin elektronik harp ve radar sistemlerinde yakaladığı ileri teknolojiyi gözler önüne seren  Sistemi de düşman hedefleri kör ediyor. Hedefin haberleşmesini kesen KORAL, Suriye hava sahasında köreltme yapıyor ve rejim hedefleri ateş altına alınıyor.

200 kilometreye kadar etkili olan , askeri araçlara entegre ediliyor. Helikopterlerde bulunan konum belirleme ve telsiz sistemlerini devre dışı bırakıyor. Tuzaklanmış bombaların cep telefonu ya da internet üzerinden patlatılmasının önüne geçiyor.

Milli ve yerli olarak üretilen ve Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan , harpte, radarları kör ediyor, iletişimi kesiyor ve diğer bilgisayarlı sistemleri işlevinden uzaklaştırıyor.Bir elektronik destek aracı ve 4 elektronik taarruz aracından oluşan KORAL'ın, elektronik destek aracı, hedefi çok sıkı bir şekilde takip edip hangi bantta yayın yaptığını bulduktan sonra o banttaki elektronik taarruz aracına gereken bilgileri aktarıyor. Ardından hedef, elektronik taarruz aracı tarafından işlevini yapamayacak hale getiriliyor. Sistemin menzilinin de yaklaşık 200 kilometre olduğu belirtiliyor

BARIŞ PINARINDA KRİTİK ROL OYNAMIŞTI

Sistem Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hale getirilmesinin ardından Türk askerine önemli destek sunmuştu. Özellikle Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim, saat 16:00'da bölgede tüm iletişim sistemleri  sistemi ile durduruldu.

Editör: TE Bilişim