Türk Silahlı Kuvvetleri, 'Bir gece ansızın' mottosuyla dün gece Metina'ya havadan ve karadan harekat başlattı. Harekata özel kuvvetler ve komandolar katıldı. Uçarbirlik destekli harekat 100 kilometre genişliğe yayılmış durumda. Metina'nın dışında Avaşin,Basyan, Zap ve Kandil de harekatın hedefindeki noktalar olarak gösteriliyor. Terör hedefleri F-16, OBÜS'ler ve SİHA'larla ateş altına alınırken, birçok terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin kaçış yolları da, saniye saniye izleniyor ve ateş altına alınıyor. Köşeye sıkışan teröristlerin örgütün sözde yöneticileri ile bağlantı kurmaya çalıştığı ve telsizden son durumu bildirdiği aktarılıyor. Teröristlerin telsiz konuşmaları da deşifre edilmeye başlandı.

Kızılinler’in bal kabağı Türkiye’nin farklı yörelerindeki sofraları süslüyor Kızılinler’in bal kabağı Türkiye’nin farklı yörelerindeki sofraları süslüyor

TSK, hava ve kara gücü ile dün gece yarısı ansızın Metina'ya girdi. Bombardıman altına alınan bölgeye uçarbirlikler ile özel kuvvetler ve komandolar indirildi. Bordo bereler ve mavi bereler teröristlerle sıcak temasa girerken, temizlenen bölgelere yerleşiyor.

Terör örgütü PKK'nın Metina, Avaşin, Basyan, Zap ve Kandil'deki hedeflerine yönelik operasyonun 10 bin hektar yani 100 kilometre alana yayıldığını aktaran Kerim Ulak, bazı kritik noktaların ele geçirildiğini de aktardı.Gece yarısından itibaren süren operasyona Diyarbakır'daki 8.Anajet Üssü'nden F-16 destek veriyor. F-16'ların biri inmeden diğeri destek için harekete geçiyor. Olağanüstü F-16 hareketliliğine yerli ve milli İHA ile SİHA'lar da destek veriyor. OBÜS'ler de hedefleri tek tek vuruyor. Operasyonu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genel Kurmay Başkanı yönetiyor.

Editör: TE Bilişim