Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve gastronomisi ile meşhur, bozkırın incisi Sivrihisar’da BEBKA desteği ile yeni bir proje daha yakında hayat bulacak.

Türk Hava Kurumu’ndan Filistinli Ailelere Destek Türk Hava Kurumu’ndan Filistinli Ailelere Destek

Gönül Dağı Kamp, Karavan Alanı ve Taş Ev Projesi ile  Sivrihisar, doğa tutkunlarına, karavan gezginlerine ve tarih meraklılarına ev sahipliği yapacak.

Bölgenin doğal güzelliklerini koruyarak sürdürülebilir turizmi sağlamak ve şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlere huzurlu bir mola sunmak projenin temel amacını oluşturuyor. Anadolu'nun sıcaklığını en derinden hissedebileceğiniz tarihi ve kültürel değerler kenti Sivrihisar, Gönül Dağı dizisinin çekim mekanı olarak da biliniyor. "Gönül Dağı Kamp, Karavan Alanı Projesi" ile Sivrihisar ilçesi bağımsız konaklama birimleri, sosyal tesis, yöresel ürün satış alanları, karavan parkı ve kamp alanını içererek ziyaretçilere keyifli bir konaklama sunmayı amaçlıyor.

Aynı zamanda, karavan sahipleri için modern ve konforlu bir konaklama alternatifi sunan proje, bölgenin zengin kültürel mirasını da turistlere yakından tanıtma fırsatını sunacak.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, projenin hayata geçirilmesi hakkında yaptığı açıklamada, "Sivrihisar, bozkırın turizm merkezi haline gelmiş bir kentidir. Ziyaretçi akınına uğrayan ilçemizde turizmi sürdürülebilir kılmak için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu projemizle hem yerel halkımıza yeni istihdam kapıları aralayacak hem de ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşatacağız. İlçemizde konaklama yapılacak gün sayısını artırarak, turistlere kültürümüzü daha da yakından tanıtmayı hedefliyoruz. Kentimizi ziyaret eden turistlere çeşitli seçenekler sunmak için planladığımız farklı projeleri gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz."dedi.

sdf-eskisehir-manset-sivrihisarda-bir-ilk-daha-gerceklesiyor

Editör: Ajans 26