AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl 107. yıl dönümü kutlanacak olan Çanakkale Zaferi’nde dünya, tarihi değiştiren bir savunmaya şahitlik etti.

Çanakkale Zaferi; sadece şanlı tarihimizin değil, dünya tarihinin en muhteşem ve muazzam zaferlerinden biridir.

Aziz ecdadımız; Çanakkale'de vatanımız, bayrağımız, ezanımız, istiklalimiz ve istikbalimiz için destansı bir mücadele vermiş ve bu toprakları yeniden vatan kılmıştır.

Çanakkale Zaferi; inancın, azmin, fedakârlığın, direniş ruhunun, diriliş şuurunun, sinelerdeki vatan ve iman sevgisinin, tarihin sayfalarına altın harflerle yazılması demektir.

Hiç şüphesiz ki bu büyük zaferden güç ve cesaret alan milletimiz, İstiklal Harbi'nde de büyük bir başarı elde etmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Kızılinler’in bal kabağı Türkiye’nin farklı yörelerindeki sofraları süslüyor Kızılinler’in bal kabağı Türkiye’nin farklı yörelerindeki sofraları süslüyor

Ecdadımızın bizlere emanet ettiği aziz vatanımıza ve ay yıldızlı bayrağımıza ilelebet sahip çıkacağız. Her ne pahasına olursa olsun, al bayrağımız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımız üzerinde dalgalanmaya devam edecektir.

Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı da aziz ecdadımıza saygımızın göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 18 Mart günü gerçekleştirilecek.

Bu vesileyle şanlı zaferimizin 107. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, Çanakkale’de şehit düşen bütün kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi şükranla ve rahmetle yâd ediyorum.”  

Editör: TE Bilişim