AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Sarıcakaya, Mihalgazi ve Günyüzü ilçelerinde şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle yaşanan sıkıntılar nedeniyle açıklamalarda bulundu. İlçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Günay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Sarıcakaya, Mihalgazi ve Günyüzü ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlçe Kaymakamları Murat Demirbilek, Furkan Taşkıran, Alparslan Kılıç, Belediye Başkanları Hüseyin Çam, Menderes Durgut ve İl Tarım Müdürü Sn. Emine Sever alandalar ve kendilerinden anlık bilgileri alıyoruz. 

 

05.02.20202 tarihinde yaşanan şiddetli rüzgar ve yağmur bazı seralarda hasara neden olmuş, Günyüzü ilçe merkezi ve bazı köylerinde elektrik kesintisine neden olmuştur.

 

Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerimizde iki işletmede seralar zarar görmüş, incelemeler ve hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. İki sera dışında diğerleri naylonları yırtılmalarıdır. İhbar formları yetkililer tarafından hazırlanmaktadır. 

 

Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün yapmış olduğu hasar tespit sayısı 110 adettir. Tespit edilen bu hasarlarda 750 m2’lik 1 sera tamamen yıkılmış, diğer hasar gören seralarda ise kısmen plastik örtü hasarı tespit edilmiştir. Ortalama hasar oranı ise yaklaşık %20’dir.

 

Günyüzü ilçemizde kötü hava koşulları nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri giderilmiş, en son 16:15 itibariyle Atlas ve Kuzuören köylerinde de enerji verilmiştir. Elektrik alamayan yer kalmamıştır. Sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Hemşehrilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz”

Editör: TE Bilişim