AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Eskişehir'de hücre evinde etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze aracı tahsis etmesini sert dille eleştirerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Çizmelioğlu açıklamasında;

"Adana’da polis aracına yönelik bombalı saldırının failleri olduğu tespit edilen teröristler,

geçtiğimiz gün Eskişehir'de Emniyet mensuplarımızın düzenlediği başarı operasyonla ölü ele geçirildi. Ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatan evlatlarının katillerine araç tahsisi ile şehir dışına sevk edilmesini sağladı. İzmir ve Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri’nin terör örgütlerine, hain teröristlere yaptığı bu ayrımcılık ‘Eymen bebek’ için neden yapılmadı? Yaptığımız açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı tahsis edilmediğini, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin yetkisi olmasına rağmen Eymen bebek için cenaze aracı tahsis etmeyerek, cenazesi aracın bagajında İzmir'den Eskişehir’e getirildiğini dile getirerek sosyal belediyecilikten uzak davrandıklarını söylemiştik.

Bu acı olay hafızamızda hala taze iken Eymen'in minicik bedenine tahsis edilemeyen cenaze aracının teröristlere verildiğini görmek bizi fazlasıyla üzdü.

Gerçekleştirilen bu uygulama, acısı hala yüreğinde olan şehit yakınlarını ve bizleri fazlasıyla rahatsız etmiştir. CHP’li Belediyelerin terörist ve terör yanlılarını destekleyen

bu davranışlarını kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim