CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Özel Kalem Müdürü Şenol Durur, gazeteci Hakkı Kutlu’nun açtığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şenol Durur, daha önce de bir kadın muhtara saldırıp yumruklamaktan yargılanıp ceza almıştı.

Eskişehir’de, CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Özel Kalem Müdürü olan Şenol Durur, gazeteci Hakkı Kutlu’nun açtığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şenol Durur, daha önce de Eskişehir’deki bir kadın muhtarı dövmekten yargılandığı iki ayrı davada da cezaya çarptırılmış, kamuoyundaki tepkilere rağmen Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şenol Durur’u görevden almamıştı.

“Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 10 ay hapis cezası aldı 

Eskişehir’de yaşanan olayda, gazeteci Hakkı Kutlu, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden yaptıkları özel konuşmanın ekran görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Özel Kalem Müdürü Şenol Durur hakkında “haberleşmenin gizliliğini ihlal” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunarak dava açtı. Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti Şenol Durur’un diğer tarafın rızası olmadan yapılan özel yazışmaları twitter hesabından yayınlamasının suç olduğuna hükmederek 10 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. 

Kadın muhtarı dövmekten de ceza almıştı

CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Özel Kalem Müdürü Şenol Durur, daha önce de Eskişehir’deki bir etkinlikte üç belediye görevlisi ile birlikte Kırmızıtoprak Mahallesi eski Muhtarı Hidayet Elbir’e saldırmış ve yumruk atmış, yargılandığı iki ayrı davada da suçlu bulunmuş ve ceza almıştı.

Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki Bakanlığın projesini sahiplenen belediye başkanına tepki

Açılışta konuşmak isteyen kadın muhtarı darp etmişti

Haziran 2018'de yaşanan olayda, kadın muhtar Hidayet Elbir bir açılışta Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur’un kendisine saldırıp yumruk attığı şikayetiyle dava açmış, Şenol Durur ve üç belediye görevlisi kadın muhtara saldırmaktan Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmıştı.

İki ayrı davadan ceza almıştı

Dava sonunda mahkeme dört sanığa da ceza verilmesine karar vermişti. Kararda, yargılanan sanıklar Şenol Durur ve üç belediye görevlisine “kasten yaralama” suçundan her sanığa 3’er bin lira adli para cezası verilmişti. Hidayet Elbir'e yumruk atan Şenol Durur ve 3 belediye görevlisinin, Hidayet Elbir’e karşı “kasten yaralama” suçu işlediği belirtilmişti. Hidayet Elbir'in, Şenol Durur ve söz konusu 3 belediye görevlisi hakkında Eskişehir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasında da, mahkeme Şenol Durur'un Hidayet Elbir'e 20 bin lira tazminat ödemesi yönünde karar vermiş ve Şenol Durur bir ceza daha almıştı.

Büyük tepki toplamıştı

Yapılan açılışta sadece konuşmak isteyen Hidayet Elbir'e, halen Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan Şenol Durur'un bu şekilde saldırması ve kadın muhtara şiddet uygulamaktan ceza alması büyük tepki toplamış, birçok kesimden Kazım Kurt’un Şenol Durur'u görevden alması yönünde tepki açıklamaları gelmişti.

Kazım Kurt tepkilere kulaklarını tıkamış, görevden almamıştı

Kamuoyunda oluşan tepkilere ve Belediye Başkanı Kazım Kurt’a yapılan görevden alma çağrılarına rağmen Kazım Kurt, Şenol Durur’u görevden almayı reddetmişti. Kamuoyunda, kadın muhtarı yumruklama olayı ve aldığı ceza dışında birçok tartışma ile gündeme gelen Şenol Durur halen Özel Kalem Müdürlüğü görevine devam ediyor.  

 

Kaynak: Eskişehir Haber (www.eskisehirhaber.com)

Editör: TE Bilişim