Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Başkanı Tsereteli, Nabi Avcı’nın geçtiğimiz ay gönderdiği mektup vesilesiyle Teşkilatın bir takım değişikliklere gideceğini belirtti.

Fas’ın Marakeş kentinde devam eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Sonbahar Genel Kurulu’nda bulunan AGİT PA Türk Heyeti Başkanı Nabi Avcı, AGİT Başkanı George Tsereteli ve Genel Sekreteri Roberto Montella ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Genel Kurulun yapıldığı otelde gerçekleşen görüşmede Türk tarafını temsilen AGİT PA Türk Heyeti Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı katıldı. Görüşmede ilk sözü alan AGİT PA Başkanı George Tsereteli, her üye ülkenin yaşadığı bölgesel problemler olduğunu belirterek AGİT’in en önemli görevlerinden birinin bu sorunları çözmek için yumuşatıcı bir güç olarak ülkelerin bir araya gelmesinin sağlanması ve karşılıklı sorunların çözülmesi için AGIT PA’nın katkılarının önemli olduğunu ve örgütün bölgede denge ve istikrarın garantörü olmaya devam edeceğini vurguladı.

“Nabi Avcı’nın mektubu vesilesiyle bazı değişiklere gideceğiz”

Türk Heyeti Başkanı Nabi Avcı’nın AGİT PA ile sürekli işbirliği içinde olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Tsereteli, bu işbirliğinin daha da kuvvetli şekilde devam etmesini dilediklerini ifade etti. Geçtiğimiz ay AGİT PA’nın internet sayfasında yayınlanan Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsanî Meseleler Komitesi’nden bazı üyelerin iddialarıyla ilgili de konuşan Başkan Tsereteli “Öncelikle Nabi Avcı’nın göndermiş olduğu mektup için kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mektup vesilesi ile bazı değişiklikler yapılacağını; özellikle basın haberlerinin ilgili ülkelerin bilgisine başvurulmadan yayınlanmasının önüne geçeceğimizi ve bu gibi hususlarda daha hassas olacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

“İç politikaya yönelik provokatif söylemlere tevessül etmeyi kabûl etmiyoruz”

Görüşmede söz alan AGİT PA Türk Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, ülkelerin işbirliği içinde problemleri çözebileceğine inandıklarını belirterek, “Özellikle ikili ilişkiler içinde girişimlerde bulunmak, sorunları rahatlıkla çözüme ulaştıracaktır. AGİT PA toplantılarında üyelerin münhasıran iç politikaya yönelik mesaj niteliğinde provokatif söylemlere tevessül etmelerini kabûl etmek mümkün değil.” dedi.  AGİT PA’nın internet sayfasında yer alan haberlerde geçen ifadelere ilişkin olarak AGİT PA’nın daha dikkatli davranması gerektiğini ifade eden Nabi Avcı, her anlamda iletişime açık olduklarını dile getirerek ve AGİT PA Başkanı George Tsereteli ve AGİT PA Genel Sekreteri Roberto Montella’ya hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim