Ufuk Avrupa (EU Horizon) Programı’nın "Pathways to Synergies" başlığı altındaki çağrıya, "Dijital Yenilik ve Dönüşümde Gelişmiş Ortaklığın Hareketi (MAPIT) Projesi” ile başvuruda bulunan Eskişehir Teknoloji Bölgesi Yönetici Şirketi ATAP A.Ş. hazırlamış olduğu proje ile Avrupa Birliği’nden hibe desteği almayı hak kazandı.

ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, MAPIT Projesi’nin 1,2 milyon avro destek aldığını ve projenin 24 ay süreceğini aktararak, “Ufuk Avrupa (EU Horizon) projesi kapsamında "Pathways to Synergies" başlığı altındaki çağrıya, Türkiye, Estonya, Hollanda, Macaristan'dan 9 ortaklı konsorsiyum ile yapmış olduğumuz proje olan Dijital Yenilik ve Dönüşümde Gelişmiş Ortaklığın Hareketi (MAPIT) projemiz AB tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. 1,2 milyon avro hibe ile 24 ay boyunca yürütülecek projemiz ile ETİM gibi merkezler halihazırda bölgelerindeki yenilikçi KOBİ'ler ve girişimcilerle bağlantılar kurarken, onları Avrupa Araştırma Alanı'nın Ar-Ge gündemiyle bağlantılandırmanın ve gerekli organizasyonel yapı ve kapasiteyi geliştirecektir” dedi.

ATAP_png-1

AB projelerinden faydalanma geleneğini sürdürmeyi hedefliyoruz

Türk Hava Kurumu’ndan Filistinli Ailelere Destek Türk Hava Kurumu’ndan Filistinli Ailelere Destek

Proje hakkında bilgiler veren Başkan Saraç, “ATAP olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından koordine edilecek bu projede ülkemizden Konya KTO Karatay Üniversitesi, ODTÜ Dijital İnovasyon Merkezi, Gelecek Araştırma Enstitüsü, We Global firmasının yanında Hollanda'dan Stichting Hogeschool Utrecht, Macaristan'dan HETFA KFT, Estonya'dan ise Talin Teknoloji üniversitesi ile birlikte 9 kişilik bir konsorsiyum ortaklaşa yürüteceğiz. ATAP ile birlikte ETİM'in projedeki rolü uluslararasılaşma için yol haritasının belirlenmesi, karşılıklı öğrenme aktiviteleri ve sinerjinin inşası görevlerini yerine getirmek olacaktır. Projenin hazırlanması ve ortaklıkların tesisi sürecinde aktif görev alan Genel Müdürümüze ve proje ekibimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu proje ile kurumlarımızın uluslararasılaşma kabiliyetinin artması ve AB projelerinden faydalanma geleneğini sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yenilikçi KOBİ'ler ve girişimcilerin kapasitesi gelişecek

ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken proje ile merkezlerin yenilikçi KOBİ'ler ve girişimciler ile bağlantı kurmasını ve kapasitelerini geliştirmelerini amaçladıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "MAPIT projesinin amacı, bu tek yararlanıcı araştırma kuruluşları ile Horizon Avrupa programı tarafından desteklenen Avrupa'daki Ar-Ge mükemmelliği arasında bir yukarı yönlü arayüz oluşturmaktır. Bu merkezler halihazırda bölgelerindeki yenilikçi KOBİ'ler ve girişimcilerle bağlantılar kurarken, onları Avrupa Araştırma Alanı'nın Ar-Ge gündemiyle bağlantılandırmanın ve gerekli organizasyonel yapı ve kapasiteyi geliştirecektir. Proje bunu, sürdürülebilir uluslararasılaşma ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik ana hedeflere yönelik, iki sonuç odaklı faaliyet dizisini takip ederek başaracaktır. Birincisi, “Roadmapping”. Arzu edilen bir geleceğe yönelik katılımcı planlama için kanıtlanmış etkili bir eylem araştırması metodolojisini izleyecektir. Genişleyen ülke araştırma kurumlarının bir Horizon Avrupa projeleri portföyünü sürdürmeleri. Ar-Ge ortaklıkları ve bağlamları hakkındaki bilgiler, faaliyetler sırasında bir Yapay Zekâ Alanı Uzmanı olarak görev yapacak, Ar-Ge ağlarında veya bunların tarihsel ilerlemelerinde konuya dayalı derinlemesine incelemelere olanak sağlayacak, bilgi tutarlı bir konuşma yapay zekâ aracı biçiminde mevcut olacaktır. İkincisi ise “Future Studies”. Koçluk, akran öğrenme faaliyetleri, dönüştürücü çalışma ziyaretleri ve kısa süreli görevlendirmelerle tamamlanan çok yönlü bir Uluslararası Ar-Ge Araştırma ve Yönetim eğitim programı sunacaktır."

Editör: Ajans 26